Volkswagen e-Golf maanteillä

vv-egolf-roadtrip

Ensikosketukseni Volkkarin täyssähköiseen Golffiin tapahtui syksyllä 2014. Tuolloin ajokokemus oli muutaman kilometrin, mutta nyt luvassa on pidempi reissu.

Ohjelmassa on ajaa e-Golffilla reilun 300 kilometrin etapin Helsingistä Kemiöön ja takaisin. Menomatkalla ajattelin hyödyntää vanhaa Turun tietä, siellä ajonopeudet ovat hieman rauhallisemmat ja toisaalta mutkikkaammalla tiellä auton käytös tulee paremmin esille.

Paluumatka suuntautuu Tammisaaren kautta. Pisin legi etapilla on Helsinki-Salo, noin 116 kilometriä. Tässä koputellaan jo e-Golfin maksimikantamaa, joten mielenkiintoiseksi menee. Yöksi jäädään luonnonkauniille Kemiönsaarelle. Paluumatkan pisin veto Tammisaaresta Helsinkiin on ripauksen alle sata kilometriä, mutta reissuun pitää lähteä pikalaturilta – jolla tunnetusti ei tavallisesti ladata akkuja aivan täyteen.

e-Golffin latausliitin on eurooppalaisen standardin mukainen CCS. Näitä pikalatausasemia ei ole aivan yhtä paljon saatavilla kuin itämaisia Chademo-liittimiä. Esimerkiksi Lohjan latausasemaa ei voida hyödyntää e-Golffin kanssa.

Seuraa reissua Twitterissä hashtagllä #eGolfRoadtrip.